Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ !!!


Η δεύτερη εκδοχή για τη σημασία της λέξης
π α σ χ α λ ι ά, είναι αυτό το μικρό έντομο με τις
πανέμορφες πιτσίλες ! Όπως ήταν φυσικό ψάξαμε
πληροφορίες για το έντομο, μιλήσαμε γι αυτό,
τραγουδήσαμε , γράψαμε το όνομά του και στο τέλος
όπως πάντα τα ψαλίδια μας έπιασαν δουλειά!!!!
Μικροί κύκλοι σε κόκκινο χρώμα στόλισαν το σώμα της πασχαλίτσας.
Ο δείκτης "βουτά" στην δαχτυλομπογιά για να γίνουν οι πιτσίλες! ( Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας- συντονισμού των άκρων )

Αποφασίσαμε η πασχαλιά μας να κάθεται πάνω σε ένα λουλούδι γιατί  είναι  ά ν ο ι ξ η!

Οι πασχαλίτσες μας πετάνε έστω και με την δική μας βοήθεια!!!

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΑ !! ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

     ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ? ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!!! ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑ! ΑΡΧΙΚΑ ΚΟΨΑΜΕ ΦΥΛΛΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ .ΣΤΡΙΨΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΓΚΟΦΡΕ ΧΑΡΤΙ (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ) ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΠΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ.

Πάντα υπογράφουμε τις εργασίες μας!! 


Χαμόγελα πολλά χαμόγελα και χαρά για το τελικό αποτέλεσμα! Στο τέλος της ομαδικής εργασίας ψάξαμε στο internet (επαφή των νηπίων με τις νέες τεχνολογίες) και βρήκαμε τραγούδι για την Πασχαλιά. Απολαύστε το και εσείς όπως εμείς στο βίντεο που ακολουθεί!
video

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

   Τα νήπια χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο ατόμων. Το κάθε ζευγάρι  προέκυψε από κλήρωση.Τα νήπια έλεγαν τις "φωνούλες" που χρειάζονται για να γράψουμε την λέξη πασχαλιά και το κάθε ζευγάρι έγραφε ότι φωνούλα άκουγε. Νικήτρια ομάδα ήταν αυτή που έγραψε την λέξη πασχαλιά σε λιγότερο χρόνο! Δείτε το παιχνίδι στα βίντεο που ακολουθούν.

video
video

ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ  Δύο ορθογώνια, ένα κάθετο και ένα οριζόντιο (μαθηματικές έννοιες που τα νήπια ήδη γνωρίζουν ) χρειάστηκαν για να φτιάξουμε έναν σταυρό, τον οποίο στη συνέχεια κόλλησαν σε χαρτόνι Α4 και τον στόλισαν με αγριολούλουδα που μάζεψαν από την αυλή του νηπιαγωγείου μας.Μαζεύοντας αγριολούλουδα στην αυλή του νηπιαγωγείου !

       Πάντα ότι και να κάνουμε, γίνεται με κέφι και τραγούδι!!   video