Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΕΡΕΑ, ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΑΕΡΙΑ

Με αφορμή τη δημιουργία ζύμης για την κατασκευή του "Χ' με ζυμαράκι, προβληματιστήκαμε για τη μεταφορά των υλικών στη λεκάνη του ζυμώματος. Με τι να μεταφέρουμε το αλεύρι; Μήπως με το σουρωτήρι; Το νερό με τι να το μεταφέρω; Με τα χέρια; Με το φλιτζάνι. Επιλέξαμε την καταλληλότερη συνταγή, τη γράψαμε με μεγάλα γράμματα για να τη βλέπουμε από μακρυά και την εκτελέσαμε με κέφι και αποφασιστικότητα!

Όμως η εξοικείωσή μας με τα υλικά μας οδήγησε σε νέους πειραματισμούς. Χωρίσαμε τα υλικά στην τάξη μας με βάση τη φυσική τους κατάσταση, δηλ. σε στερεά (όπως αλεύρι, πλαστελίνη, αλουμινόχαρτο, χαρτί, βούτυρο, τουβλάκι, σύρμα), σε υγρά (όπως ξύδι, νερό, γαλατάκι, οινόπνευμα, ρευστή μπογιά) και σε ...αέρια (μα πώς πιάνεται ο αέρας;). Παρατηρήσαμε τις διαφορές τους και τα χαρακτηριστικά τους, δοκιμάσαμε αλλαγές στο σχήμα τους και επαναφορά στο αρχικό. 

Δείτε τους μικρούς επιστήμονες εδώ (μπορείτε να επιλέξετε προβολή διαφανειών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.